Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vidic

2009.01.16

Teljes név: Nemanja Vidic'

Nemzetiség: Szerb

Születési hely, dátum: Titovo Uľice, Jugoszlávia, 1981.október 21.

Poszt: középhátvéd

Magasság: 189 cm

  Nemanja Vidić

Nemanja Vidić ( szerb cirill írással: Немања Видић Titovo Uľice, 1981. október 21.) szerb válogatott labdarúgó, jelenleg a Manchester United játékosa.

Apja, Dragoljub, nyugdíjas fémmunkás volt, anyja, Zora bankhivatalnok.

Nemanja hétévesen kezdett futballozni, bátyjával, Duąannal együtt, az FK Jedinstvo Putevi uľicei klubban. Gyorsan fejlődött és 12 évesen a város fő klubja, az FK Sloboda Uľice játékosa lett. Két és fél évvel később a Crvena Zvezda szerződtette ificsapatába.

Felnőtt labdarúgó karrierjét kölcsönjátékosként kezdte az FK Spartak Subotica szabadkai klubnál 2000-ben. A szezon után visszatért a Crvena Zvezdához és ettő kezdve rendszeresen játszott a jugoszláv bajnokság legfelső osztályában. A 2001/2002-es szezonban a vörösökkel bajnoki címet szerzett. Hamarosan megkapta a csapatkapitányi karszalagot. Három év alatt mint csapatkapitány 67 meccsen 12 gólt szerzett. 2004-ben a Crvenával egyszerre lett Szerbia-Montenegro bajnoka és kupagyőztese.

Júliustól már az orosz bajnokság játékosa volt, mivel a Szpartak Moszkva szerződtette. A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra, de sajtóértesülések szerint Vidić az orosz liga legdrágább hátvédje lett.

2006. január 5-én a Manchester United vette meg, hétmillió fontért.

Az egyik legkeményebb középhátvédnek tartják a világon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.