Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Foster

2009.05.08

Teljes név: Benjamin Anthony Foster

Születési hely, idő: Leaminghton Spa, Anglia      1983. április 3.

Poszt: kapus

Magasság: 188 cm

                 Pályafutása

                 Racing Club Warwick

Ben Foster 2000-ben, a Racing Club Warwick csapatában kezdte pályafutását. Egy évet töltött ott, majd a Stoke Cityhez igazolt.

                       Stoke City

A Stoke Citynél töltött ideje alatt Foster kölcsönben volt a Tiverton Town, a Stafford Rangers, a Kiddersminster Harriers és a Wrexham csapataiban. 2003 júniusában megsérültek a térdszalagjai, miközben teniszezett, ezért hat hónapig nem játszhatott.

                  Manchester United

Fosterre 2005-ben, a Wrexhamnél töltött kölcsönidőszaka alatt figyelt fel Sir Alex Ferguson, amikor kilátogatott fia, Darren LDV Vans Trophy-döntőjére. A Manchester United ekkor még mindig lázasan kereste Peter Schmeichel utódját, ezért Ferguson úgy döntött, leigazolja a fiatal kapust 1 millió fontért.

Miután Manchesterbe került, azonnal kölcsönadták őt a Watfordnak két szezon erejéig. A Lódarazsak menedzsere, Aidy Boothroyd egyszer azt mondta róla, hogy jobb, mint Edwin van der Sar. Ferguson úgy tervezi, hogy vele pótolja majd a hollandot, ha visszavonul és szerinte néhány év múlva az angol válogatott első számú kapusa is ő lesz.

2007-ben, miután visszatért az Old Traffordra, térdműtétem esett át, 2008. március 6-án térhetett vissza a pályára egy Middlesbrough elleni tartalékmeccsen. A Unitedben kilenc nappal később, a Derby County ellen mutatkozhatott be, mivel Van der Sar éppen sérült, Tomasz Kuszczak pedig eltiltott volt. Jól végezte a munkáját és a csapat nem is kapott gólt.

             Angol válogatott

2006. május 26-án Foster is bekerült a 2006-os VB-re készülődő angol keretbe, mivel Robert Green megsérült, amikor a "B" válogatott kapuját védte Fehéroroszország ellen. A világtornán nem léphetett pályára, de 2007. február 7-én Spanyolország ellen bemutatkozott a Háromoroszlánosoknál.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.