Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ronaldo

2008.12.07

 

Teljes név: Cristiano Ronaldo das Santos Aveiro

Nemzetiség:Portugál

7 portugália

Súly: 78 kg

Magasság: 184 cm

Poszt: támadóközéppályás

Születési hely, idő: 1985.02.05.Madeira (Portugália)

 

    CristianRonaldo   
                                                                        
 

    Manchester United 

 

Első idénye után a Liverpool, a Chelsea, a Barcelona, a Real Madrid és a Milan is érdeklődött utána, ő mégis a Manchester Unitedot választotta. Az angolok már keresték David Beckham utódját, amikor az új Alvalade-stadion megnyitóján a két csapat egymás elleni mérkőzése után a szerződtetése mellett döntöttek. Sir Alex Ferguson később elmondta, játékosai külön kérték, hogy szerezze meg a csapatba Cristiano Ronaldot: „Meccs után a játékosok egyfolytában róla beszéltek, néhány vezető pedig elkezdett győzködni, hogy vegyük meg őt. Persze engem nem kellett különösebben rábeszélni, hiszen egyike azoknak a rendkívül tehetséges fiatal játékosoknak, akik első látásra óriási hatással voltak rám. Kétlábas játékos, akit a pálya bármelyik részén lehet használni.” A fiatal portugál játékos ma is szívesen emlékszik vissza arra a pillanatra, amikor az ügynöke bejelentette, hogy a Manchester United le akarja igazolni. Még most is izgalomba jön, amikor erről mesél, ugyanis élete egyik legszebb pillanata volt. „Kétszer is el kellett mondani, mire felfogtam. Nagyon boldog voltam, hiszen a Manchester United az egyik legnagyobb és legjobb futballklub a világon. Arra pedig különösen büszke lehetek, hogy én vagyok az első portugál, aki a klubban játszik.” A Manchester United végül 12.24 millió fontért vette meg, amivel minden idők legdrágább tinédzser futballistája lett a szigetországban. Öt évre, 2008. augusztus 20-ig szerződött a Vörös Ördögökhöz.

Az [Old Trafford]on a David Beckham által árván hagyott hetes mez lett az övé. Hamar beilleszkedett, már 2003. augusztus 16-án, a Bolton ellen bemutatkozott az FA Premier League-ben, sőt novemberben a Portsmouth ellen megszerezte első bajnoki gólját is. Az első idényben FA-kupát nyert a Manchester Uniteddal. A bajnokságban 29 meccsen 4 gólt lőtt. A Millvall ellen 3:0-ra nyert csapata a FA-kupa döntőjében, ahol ő szerezte az első gólt. Ronaldo most a manchesteri szurkolók kedvence. Az ő mezéből adtak el legtöbbet a 2003-2004-es idényben.

Angliában a Profi Labdarúgók Szervezete (PFA) tagjainak szavazása alapján Ronaldot választották meg a 2006/2007-es idény legjobb játékosának, mi több az évad legjobb ifjú játékosának is (ilyesmire 1977 óta nem volt példa). A Manchester United történetének legjobban fizetett játékosa lett, amikor aláírta öt évre szóló szerződését.

             Válogatott               

Eleinte nem volt biztos, hogy meghívást kap a hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A görögök elleni meccsre csak csereként állt be, de gólt fejelt. A portugálok mind a hat meccsén pályára lépett. Sokak szerint legjobban az angolok ellen játszott. A negyeddöntőben, a hollandok ellen ő szerezte a győztes gólt. A döntőben azonban nem sikerült legyőzni Görögországot, így „csak” az Európa-bajnokság ezüstérmével távozhattak. A 2006-os, Németországban megrendezett világbajnokság során a portugál válogatott a 4. helyet vívta ki magának.

Sajnos már távozott a Real Madrid F.C.-be.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.